Domein Les Platanes is een groot (12 ha) en schitterend landgoed met lavendelvelden, wijngaard, olijf- en fruitbomen, en een moestuin. Het is een kindvriendelijk en kleinschalig vakantieparadijs in de Provence met een goed afgeschermd, verwarmd zwembad met apart kinderbadje. Op het domein staat een pand uit 1642 dat tussen 2005 en 2020 volledig werd gerenoveerd. Het pand is aan alle kanten omgeven door veel bloemen die van mei tot oktober bloeien.

​Het domein dankt zijn naam aan een enorme plataan (6 m omtrek) en een 300 m lange oprijlaan waarlangs 200 jaar oude platanen groeien. De afstand van de oprijlaan tot de 'bewoonde' wereld staat garant voor rust, stilte en creëert het gevoel in een 'cocon' te leven, terwijl Valréas met alle voorzieningen op slechts 2 km ligt.
Het domein is deels in gebruik voor landbouw, met voornamelijk lavendel en druiven. Er zijn ook 8 soorten appels die worden verwerkt in biologisch appelsap. Verder zijn er kersen, pruimen, peren, vijgen, perziken, abrikozen, kiwi, hazel- en walnoten. De truffeloogst loopt van november tot februari. 

De rest is een grote, bloemrijke, parkachtige tuin met boomhut, kabelbaan, pingpongtafel, voetbalveld, speeltuintjes, zandbakken, trampoline, en schommel. 

Het grote zwembad (12x7) met heerlijk warm water (26 °C), apart kinderbadje, zeer ruim terras (300 m2) met zowel ligstoelen als ook gezellige zitjes in de zon èn in de schaduw, is natuurlijk afgeschermd voor de veiligheid van de allerkleinsten.

Het is hier genieten ‘comme Dieu en France’. De kinderen kunnen heerlijk èn veilig spelen en ravotten, terwijl u tot rust komt en geniet van de zon, elkaar, een goed boek, de stilte, de ruimte en een koel glas rosé. De zon schijnt bijna 300 dagen per jaar. In 't voor- en najaar is het al gauw 25°C en in de zomer is het aangenaam door de koele nachten en een briesje.

​Er wordt soms afgesproken onder de mensen die er verblijven, wat gezellige avonden oplevert en waardoor de meeste gasten meerdere jaren terugkomen.